Det här med relationer…

001DSC_6035 copy

Ja, jag följer ”Gifta vid första ögonkastet”. Inget jag egentligen skulle skryta med. På många sätt är det tok-amerikanskt och snuttifikations-television på just den nivå man kan vänta sig. Men samtidigt är det ett av de få ställen där det förs en diskussion om vilka förväntningar många idag har på tvåsamheten. Och häromsistens dök det upp en sån här kommentar som på något sätt säger allt;
-”Han har makten att såra mig och jag vill inte bli sårad!”

Jag kan inte låta bli att fråga mig ett par olika saker utifrån det här:
För det första, vem gav honom makten att såra just dig? Varför kan han såra dig? Du gav honom makten och han kan såra dig därför att du bryr dig om vad han tycker. Hade han inte betytt något för dig hade samma kommentarer bara gått dig förbi.
För det andra, vilka andra relationer har du i ditt liv där du aldrig blir sårad? Syskon, föräldrar, vänner, ungar… risken att bli sårad ligger i relationens natur.

Att välja att gå in i en relation med målet att inte bli sårad ter sig som en omöjlig ekvation. Och att inte vara villig att ta risken att bli sårad gör ju att man går miste om allt det goda som kan komma ur en relation. För en tvåsamhet som bygger på god kommunikation och ömsesidig respekt och tillit är en fantastisk gåva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *