Där allting händer?

DSCN0080

Varför har vi så många ord och uttryck som handlar om att det gäller att hålla sig ovanför ytan? ”Att hålla sig flytande. Näsan ovanför vattenytan. Surfa på vågen. Glida lite ovanpå.”
Egentligen är det synd kan jag tycka, eftersom det mesta som faktiskt händer med oss på riktigt är det som går på djupet. Det är ju under ytan jag vill lära känna mina medmänniskor. Det är ju först när jag känner att jag får kontakt med människors ”insida” som jag kan bestämma mig för att gå genom eld och vatten för dem. Och om jag fortfarande älskar dem när jag känner till deras ”baksida” så vet jag att det är en relation som kan gå långt. Då vet jag att här finns något att luta mig emot. Och det spelar ingen roll att det är lite snårigt under ytan… det är det ju hos de flesta av oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *